Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a implementat împreună cu societatea emitentă, Pluxee, o procedură privind înlocuirea cardurilor pierdute, furate, nefuncționale sau emise cu date incorecte.
Conform procedurii, angajații din școli care au pierdut sau nu mai pot folosi cardurile de primă de carieră și de carieră profesională din diverse motive, pot primi unele noi. Aceștia trebuie să contacteze compania prin telefon sau email.
„Reprezentanții emitentului cardului Pluxee vor prelua solicitările, vor prelucra informațiile și ulterior se va plasa comanda pentru înlocuirea suporturilor electronice.
Pentru a se emite carduri noi, beneficiarii O.U.G. nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, precum și unei prime de carieră profesională pentru personalul administrativ din învățământul de stat pot contacta Pluxee:
• număr de telefon: 021 207 27 27;
• adresă de email: socialplus.ro@pluxeegroup.com.”
Documente atașate
Adresa Pluxee către Ministerul Educației și Cercetării
Prin Ordinul M.E.C. 3745/2025 au fost aprobate Metodologia și criteriile de acordare a gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2025.
În ședința Comisiei paritare de la nivelul I.S.J. Hunedoara din data de 16 aprilie 2025 și în ședința Consiliului de administrație al I.S.J. Hunedoara din data de 28 aprilie 2028 au fost aprobate:
- numărul de locuri pe categorii de personal/discipline/niveluri de învățământ;
- fișele de (auto)evaluare;
- procedura documentată.
Toate detaliile se regăsesc pe site-ul organizației, la rubrica:
JURIDIC – LEGISLAȚIE – RAPORTURI DE MUNCĂ - GRADAȚIA DE MERIT 2025,
link direct: https://nou.siphd.ro/?a=2433&q=3&r=47&e=2025
Metodologia - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040371.pdf
Graficul desfășurării concursului - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040370.pdf
Numărul de locuri alocate pe fiecare disciplină - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040496.pdf
Fișele de (auto)evaluare (22) - https://nou.siphd.ro/?a=2433&q=3&r=47&e=2025
Marți, 8 aprilie a.c., a avut loc ședința de lucru a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.
Pe ordinea de zi au fost înscrise următoarele probleme:
I. Solicitări de la unități de învățământ
II. Diverse
În cadrul ședinței au fost luate următoarele hotărâri:
I. Se aprobă solicitările unităților de învățământ, conform Anexei 1.
II. Diverse:
1. Se prezintă Procedura operațională referitoare la fișele posturilor din cadrul I.S.J. Hunedoara. Se amână până la ședința viitoare pentru verificare.
2. Se aprobă reînmatricularea unui elev la Școala Gimnazială ”Dr. Aurel Vlad” Orăștie.
3. Se respinge transferul unui elev de la școala profesională, clasa a IX-a, la Liceul de Arte ”Sigismund Toduță” Deva, începând cu anul școlar 2025/2026, deoarece nu permite legislația transferul elevilor de la școala profesională la liceu.
4. Se aprobă lista excepții plata cu ora, cadre didactice, luna martie 2025, conform Anexei 2.
5. Se aprobă rapoartele de doctorat ale inspectorilor școlari și directori unități de învățământ, luna martie 2025.
6. Se respinge închirierea unei garsoniere din sediul I.S.J. Hunedoara.
Anexele la care se face referire în articol sunt postate la rubrica ISJ HUNEDOARA - CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE
Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ a apărut ca urmare a fuziunii Federației Sindicatelor din Învățământ „Spiru Haret“ și a Federației Educației Naționale, fuziune hotărâtă în cadrul Conferinței extraordinare care a avut loc pe 24 ianuarie 2013, la Sinaia. Prin această fuziune s-a împlinit o dorință de unificare a mișcării sindicale din învățământ exprimată de către salariații din sistem. Ziua aleasă - 24 ianuarie - este o zi cu o semnificație deosebită pentru poporul român. În momentul de față, se poate vorbi de o federație sindicală care reprezintă interesele a peste 90.000 de salariați din învățământul preuniversitar și universitar, organizație ce are puterea de a reacționa atunci când clasa politică se comportă discreționar.
Principalul obiectiv al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ este acela de a le arăta tuturor salariaților din sistem, indiferent că sunt membri de sindicat sau nu, că liderii F.S.E. „Spiru Haret“ răspund intereselor lor, că țin cont de dorințele exprimate de ei, că doresc să ofere o alternativă pentru mișcarea sindicală, o soluție viabilă, realizând o federație mai puternică și, bineînțeles, ca efect al acestei acțiuni, să devină un partener de dialog social important, astfel încât niciun reprezentant al Ministerului Educației sau al Guvernului să nu-și permită să ignore punctele de vedere exprimate de cei peste 90.000 de membri de sindicat, prin vocea liderilor F.S.E „Spiru Haret“.
Principiile fundamentale ale organizării și funcționării Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” sunt: unitatea de acțiune sindicală, democrația conducerii colective, independența față de autoritățile publice, de partidele politice, de patronate, de asociații și organizații diverse sau culte, solidaritatea cu organizațiile sindicale din țară și din străinătate, exprimarea liberă și respectul opiniilor, egalitatea de șanse, alegeri democratice, libertatea de acțiune.
Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” este constituită și acționează în scopul apărării drepturilor prevăzute în legislația națională, în pactele, tratatele și convențiile internaționale ratificate de România sau la care România este parte, precum și în contractele colective de muncă aplicabile, și promovării intereselor profesionale, economice, sociale, culturale și sportive ale membrilor săi.