Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a implementat împreună cu societatea emitentă, Pluxee, o procedură privind înlocuirea cardurilor pierdute, furate, nefuncționale sau emise cu date incorecte.
Conform procedurii, angajații din școli care au pierdut sau nu mai pot folosi cardurile de primă de carieră și de carieră profesională din diverse motive, pot primi unele noi. Aceștia trebuie să contacteze compania prin telefon sau email.
„Reprezentanții emitentului cardului Pluxee vor prelua solicitările, vor prelucra informațiile și ulterior se va plasa comanda pentru înlocuirea suporturilor electronice.
Pentru a se emite carduri noi, beneficiarii O.U.G. nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, precum și unei prime de carieră profesională pentru personalul administrativ din învățământul de stat pot contacta Pluxee:
• număr de telefon: 021 207 27 27;
• adresă de email: socialplus.ro@pluxeegroup.com.”
Documente atașate
Adresa Pluxee către Ministerul Educației și Cercetării
Prin Ordinul M.E.C. 3745/2025 au fost aprobate Metodologia și criteriile de acordare a gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2025.
În ședința Comisiei paritare de la nivelul I.S.J. Hunedoara din data de 16 aprilie 2025 și în ședința Consiliului de administrație al I.S.J. Hunedoara din data de 28 aprilie 2028 au fost aprobate:
- numărul de locuri pe categorii de personal/discipline/niveluri de învățământ;
- fișele de (auto)evaluare;
- procedura documentată.
Toate detaliile se regăsesc pe site-ul organizației, la rubrica:
JURIDIC – LEGISLAȚIE – RAPORTURI DE MUNCĂ - GRADAȚIA DE MERIT 2025,
link direct: https://nou.siphd.ro/?a=2433&q=3&r=47&e=2025
Metodologia - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040371.pdf
Graficul desfășurării concursului - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040370.pdf
Numărul de locuri alocate pe fiecare disciplină - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040496.pdf
Fișele de (auto)evaluare (22) - https://nou.siphd.ro/?a=2433&q=3&r=47&e=2025
Marți, 8 aprilie a.c., a avut loc ședința de lucru a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.
Pe ordinea de zi au fost înscrise următoarele probleme:
I. Solicitări de la unități de învățământ
II. Diverse
În cadrul ședinței au fost luate următoarele hotărâri:
I. Se aprobă solicitările unităților de învățământ, conform Anexei 1.
II. Diverse:
1. Se prezintă Procedura operațională referitoare la fișele posturilor din cadrul I.S.J. Hunedoara. Se amână până la ședința viitoare pentru verificare.
2. Se aprobă reînmatricularea unui elev la Școala Gimnazială ”Dr. Aurel Vlad” Orăștie.
3. Se respinge transferul unui elev de la școala profesională, clasa a IX-a, la Liceul de Arte ”Sigismund Toduță” Deva, începând cu anul școlar 2025/2026, deoarece nu permite legislația transferul elevilor de la școala profesională la liceu.
4. Se aprobă lista excepții plata cu ora, cadre didactice, luna martie 2025, conform Anexei 2.
5. Se aprobă rapoartele de doctorat ale inspectorilor școlari și directori unități de învățământ, luna martie 2025.
6. Se respinge închirierea unei garsoniere din sediul I.S.J. Hunedoara.
Anexele la care se face referire în articol sunt postate la rubrica ISJ HUNEDOARA - CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE
La finalul lunii martie a fost adoptat și publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru nr. 3497 pentru aprobarea standardelor de echipare a unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente tehnologice.
O lectură rapidă a ordinului, pe care îl regăsiți atașat acestui articol, permite descoperirea unei perspective deosebit de generoase în ceea ce privește dotarea unităților de învățământ cu echipamente tehnologice, iar aceasta până la nivelul fiecărei săli de clasă.
Lăsând de o parte eforturile făcute la nivelul unităților de învățământ și al administrațiilor locale pentru a se dota cu astfel de echipamente ținând cont de perioada pandemică, scop în care s-au cheltuit sume mari de bani, o astfel de intervenție guvernamentală, fiindcă implicarea nou înființate Direcții generale pentru implementarea Proiectului „România educată”, cea pentru care probabil s-a „născut” și noul post de secretar de stat, cel de al șaselea la Ministerul Educației, lasă să se înțeleagă că demersul de dotare va fi unul care va primi finanțare, ar fi binevenită.
Anexele ordinului de ministru precizează standardele de echipare pentru:
Selectând din conținutul ordinului doar prevederile existente pentru fiecare sală de clasă, deși sunt deosebit de interesante cele pentru Smart Lab-urile educaționale, standardele de dotare sunt următoarele: display interactiv de minimum 85”, suport pentru display interactiv, laptop/sistem all-in-one, sistem sunet, multifuncțional, cameră videoconferință și scaner documente portabil.
Totodată, după cum se poate observa, sunt precizate dotări și pentru derularea evaluărilor standardizate, ceea ce lămurește, dintr-un anumit punct de vedere, una dintre problemele mult dezbătute relativ în ultima perioadă, respectiv modificarea structurii anului școlar. Prin prisma acestui ordin, respectiv a diferitelor ieșiri publice ale ministrului și ale consilierului acestuia direct implicat (Radu Szekely), care au prezentat inclusiv firma care se va ocupa de aceste evaluări, devine mult mai clar că schimbările proiectate pentru sistemul educațional preuniversitar sunt deja antamate, ba chiar adjudecate, implicările majore fiind în realitate cele de ordin financiar.
Oricum, lăsând de-o parte astfel de dedesubturi care nu au tangență cu țelurile educaționale, echiparea tuturor unităților de învățământ cu standardele din acest ordin ar oferi totuși un mare plus derulării activităților didactice.
Numărul
curent |
Titlul
documentului |
Dimensiune
(octeți) |
Extensia
documentului |
Data
atașării |
1 |
O ME nr. 3497/2022
pentru aprobarea standardelor de echipare a unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente tehnologice |
57.150 | APPLICATION/PDF | 2022-04-07 11:17:54 |