Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a implementat împreună cu societatea emitentă, Pluxee, o procedură privind înlocuirea cardurilor pierdute, furate, nefuncționale sau emise cu date incorecte.
Conform procedurii, angajații din școli care au pierdut sau nu mai pot folosi cardurile de primă de carieră și de carieră profesională din diverse motive, pot primi unele noi. Aceștia trebuie să contacteze compania prin telefon sau email.
„Reprezentanții emitentului cardului Pluxee vor prelua solicitările, vor prelucra informațiile și ulterior se va plasa comanda pentru înlocuirea suporturilor electronice.
Pentru a se emite carduri noi, beneficiarii O.U.G. nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, precum și unei prime de carieră profesională pentru personalul administrativ din învățământul de stat pot contacta Pluxee:
• număr de telefon: 021 207 27 27;
• adresă de email: socialplus.ro@pluxeegroup.com.”
Documente atașate
Adresa Pluxee către Ministerul Educației și Cercetării
Prin Ordinul M.E.C. 3745/2025 au fost aprobate Metodologia și criteriile de acordare a gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2025.
În ședința Comisiei paritare de la nivelul I.S.J. Hunedoara din data de 16 aprilie 2025 și în ședința Consiliului de administrație al I.S.J. Hunedoara din data de 28 aprilie 2028 au fost aprobate:
- numărul de locuri pe categorii de personal/discipline/niveluri de învățământ;
- fișele de (auto)evaluare;
- procedura documentată.
Toate detaliile se regăsesc pe site-ul organizației, la rubrica:
JURIDIC – LEGISLAȚIE – RAPORTURI DE MUNCĂ - GRADAȚIA DE MERIT 2025,
link direct: https://nou.siphd.ro/?a=2433&q=3&r=47&e=2025
Metodologia - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040371.pdf
Graficul desfășurării concursului - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040370.pdf
Numărul de locuri alocate pe fiecare disciplină - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040496.pdf
Fișele de (auto)evaluare (22) - https://nou.siphd.ro/?a=2433&q=3&r=47&e=2025
Marți, 8 aprilie a.c., a avut loc ședința de lucru a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.
Pe ordinea de zi au fost înscrise următoarele probleme:
I. Solicitări de la unități de învățământ
II. Diverse
În cadrul ședinței au fost luate următoarele hotărâri:
I. Se aprobă solicitările unităților de învățământ, conform Anexei 1.
II. Diverse:
1. Se prezintă Procedura operațională referitoare la fișele posturilor din cadrul I.S.J. Hunedoara. Se amână până la ședința viitoare pentru verificare.
2. Se aprobă reînmatricularea unui elev la Școala Gimnazială ”Dr. Aurel Vlad” Orăștie.
3. Se respinge transferul unui elev de la școala profesională, clasa a IX-a, la Liceul de Arte ”Sigismund Toduță” Deva, începând cu anul școlar 2025/2026, deoarece nu permite legislația transferul elevilor de la școala profesională la liceu.
4. Se aprobă lista excepții plata cu ora, cadre didactice, luna martie 2025, conform Anexei 2.
5. Se aprobă rapoartele de doctorat ale inspectorilor școlari și directori unități de învățământ, luna martie 2025.
6. Se respinge închirierea unei garsoniere din sediul I.S.J. Hunedoara.
Anexele la care se face referire în articol sunt postate la rubrica ISJ HUNEDOARA - CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE
Miercuri, 28 februarie 2024, a avut loc ședința Biroului Executiv S.I.P. Județul Hunedoara. La ședință au participat 13 lideri de zonă, președintele și consilierul juridic al organizației.
Ordinea de zi a ședinței a cuprins următoarea problematică: informare privind probleme profesionale și sindicale; probleme organizatorice; probleme diverse, ridicate de liderii de sindicat prezenți.
Materiale suport folosite în cadrul ședinței au fost: Memorandum privind organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor vacante și temporar vacante; O.U.G. nr. 10/2024 pentru modificarea și completarea unor acte normative; Adresa nr. 39/SI/27.02.2024 privind necesarul hotărâri judecătorești, dobânzi și sume aferente O.U.G. nr. 48/2022; O.M.E. nr. 3841/2024 privind stabilirea procedurii de efectuare a plăților sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești; Situație statistică privind numărul membrilor de sindicat S.I.P. Județul Hunedoara; Situații financiare 2024.
Dintre problemele propuse pe ordinea de zi sau ridicate în timpul ședinței subliniem:
1. Adoptarea Memorandumului prin care sunt deblocate, în unitățile de învățământ preuniversitar, concursurile de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante (didactice, didactice auxiliare, administrative, precum și funcții de conducere) – în sistemul bugetar toate concursurile pentru ocuparea posturilor vacante și temporar vacante au fost blocate prin O.U.G. nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice;
2. Reglementarea ca excepție pentru învățământul preuniversitar a acordării indemnizației de hrană și a voucherelor de vacanță în sensul acordării acestora în măsura în care salariul net cuvenit funcției de bază nu depășește 8000 lei – începând cu luna octombrie acordarea acestora fusese suspendată pentru toți salariații din sistemul bugetar care depășeau 8000 lei salariu net, indiferent de numărul de contracte de muncă ale unei persoane;
3. Demararea procedurilor pentru comunicarea necesarului și a modalităților de plată în acest an a drepturilor salariale obținute prin hotărâri judecătorești (se estimează că acestea vor fi acordate până în această primăvară) – este imperios necesară comunicarea de către școli a necesarului în termenele aferente, absența comunicării având semnificația inexistenței unui necesar în această privință;
4. Conferința anuală a C.A.R. (I.F.N.) S.I.P. Hunedoara a fost convocată pentru data de 27 martie 2024, începând cu orele 13.00, toate materialele necesare derulării acesteia regăsindu-se pe site-ul organizației sindicale;
5. În luna februarie, odată cu acordarea salariilor aferente lunii ianuarie, a devenit efectivă și această etapă de creștere a veniturilor salariale în educație, în conformitate cu negocierile asumate, reușindu-se totodată majorarea în mod substanțial a salariilor de bază pentru funcțiile de conducere – totuși, în pofida tuturor evoluțiilor pozitive în această privință și în pofida faptului că toate acestea au devenit posibile doar datorită forței sindicatelor din educație, se manifestă încă o anumită neîncredere în capacitatea acestora (lăsăm de o parte cererile sporadice de ieșire din sindicat cu motivații precum „salariile au crescut, așa că sindicatul nu are ce să îmi mai ofere” și variații pe această temă, ele reflectând cel mult o acută desprindere de realitate).
S-a reiterat că în contextul actual este important:
- să verificăm informațiile la care avem acces, cu precădere cele pe teme sindicale și profesionale;
- să fim „rezervați” în privința comentariilor sindicale și profesionale de pe rețelele de socializare;
- să folosim în primul rând informațiile primite din surse sigure (lideri, sindicat, federație);
- să manifestăm încredere în organizația sindicală, acțiunile întreprinse de aceasta fiind întotdeauna conforme, după cum s-a dovedit, scopului existenței sale.
Totodată, menținem următoarele solicitări adresate tuturor membrilor de sindicat:
- să respingă suplinirea colegilor aflați în concedii medicale pe bază de învoire colegială, legală fiind încheierea de contracte de muncă și plata muncii suplimentare;
- să solicite conducerii unității de învățământ demararea și finalizarea procedurilor pentru acordarea sporului pentru condiții de muncă;
- să sprijine activitatea liderului de sindicat, inclusiv prin participarea la ședințele de sindicat și realizarea în timp util a diferitelor documente.
Toate materialele utilizate în cadrul ședinței se regăsesc la rubrica S.I.P. HUNEDOARA / Activitate / Biroul Executiv - link direct: https://nou.siphd.ro/?a=3121&t=2023.