Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a implementat împreună cu societatea emitentă, Pluxee, o procedură privind înlocuirea cardurilor pierdute, furate, nefuncționale sau emise cu date incorecte.
Conform procedurii, angajații din școli care au pierdut sau nu mai pot folosi cardurile de primă de carieră și de carieră profesională din diverse motive, pot primi unele noi. Aceștia trebuie să contacteze compania prin telefon sau email.
„Reprezentanții emitentului cardului Pluxee vor prelua solicitările, vor prelucra informațiile și ulterior se va plasa comanda pentru înlocuirea suporturilor electronice.
Pentru a se emite carduri noi, beneficiarii O.U.G. nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, precum și unei prime de carieră profesională pentru personalul administrativ din învățământul de stat pot contacta Pluxee:
• număr de telefon: 021 207 27 27;
• adresă de email: socialplus.ro@pluxeegroup.com.”
Documente atașate
Adresa Pluxee către Ministerul Educației și Cercetării
Prin Ordinul M.E.C. 3745/2025 au fost aprobate Metodologia și criteriile de acordare a gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2025.
În ședința Comisiei paritare de la nivelul I.S.J. Hunedoara din data de 16 aprilie 2025 și în ședința Consiliului de administrație al I.S.J. Hunedoara din data de 28 aprilie 2028 au fost aprobate:
- numărul de locuri pe categorii de personal/discipline/niveluri de învățământ;
- fișele de (auto)evaluare;
- procedura documentată.
Toate detaliile se regăsesc pe site-ul organizației, la rubrica:
JURIDIC – LEGISLAȚIE – RAPORTURI DE MUNCĂ - GRADAȚIA DE MERIT 2025,
link direct: https://nou.siphd.ro/?a=2433&q=3&r=47&e=2025
Metodologia - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040371.pdf
Graficul desfășurării concursului - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040370.pdf
Numărul de locuri alocate pe fiecare disciplină - https://nou.siphd.ro/f/2025/00000040496.pdf
Fișele de (auto)evaluare (22) - https://nou.siphd.ro/?a=2433&q=3&r=47&e=2025
Marți, 8 aprilie a.c., a avut loc ședința de lucru a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.
Pe ordinea de zi au fost înscrise următoarele probleme:
I. Solicitări de la unități de învățământ
II. Diverse
În cadrul ședinței au fost luate următoarele hotărâri:
I. Se aprobă solicitările unităților de învățământ, conform Anexei 1.
II. Diverse:
1. Se prezintă Procedura operațională referitoare la fișele posturilor din cadrul I.S.J. Hunedoara. Se amână până la ședința viitoare pentru verificare.
2. Se aprobă reînmatricularea unui elev la Școala Gimnazială ”Dr. Aurel Vlad” Orăștie.
3. Se respinge transferul unui elev de la școala profesională, clasa a IX-a, la Liceul de Arte ”Sigismund Toduță” Deva, începând cu anul școlar 2025/2026, deoarece nu permite legislația transferul elevilor de la școala profesională la liceu.
4. Se aprobă lista excepții plata cu ora, cadre didactice, luna martie 2025, conform Anexei 2.
5. Se aprobă rapoartele de doctorat ale inspectorilor școlari și directori unități de învățământ, luna martie 2025.
6. Se respinge închirierea unei garsoniere din sediul I.S.J. Hunedoara.
Anexele la care se face referire în articol sunt postate la rubrica ISJ HUNEDOARA - CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE
În cadrul manifestărilor dedicate zilei de 5 octombrie, Ziua Mondială a Educației, a educatorilor, vineri, 7 octombrie, în sala „Spiru Haret” de la sediul I.S.J. Hunedoara, s-a derulat conferința/dezbatere „Educația se face cu educatori motivați”.
Motivată de starea învățământului preuniversitar românesc, dar mai ales de statutul tot mai precar al cadrelor didactice, conferința/dezbatere a fost organizată de S.I.P. Județul Hunedoara în parteneriat cu I.S.J. Hunedoara, Casa Corpului Didactic Hunedoara și Asociația Dascălilor Hunedoreni.
Participarea la conferința/dezbatere a fost de aproape 200 de persoane, în primul rând lideri de sindicat, directori de unități de învățământ și inspectori școlari, alături de aceștia fiind prezenți și o parte dintre cei invitați să exprime un punct de vedere relativ la tema pusă în discuție. Astfel, subliniem participarea următorilor: Natalia Intotero, deputat, președinta Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților; Vetuța Stănescu, deputat; Ilie Toma, deputat; Ilius Marian Firczak, deputat; Nistor Laurențiu, președintele Consiliului Județean Hunedoara; Lorincz Szell, subprefectul Județului Hunedoara; Iulius Gelu Bedea, primar al orașului Simeria; Malvine Socaci, viceprimar al municipiului Vulcan; Marius Heljiu, viceprimar al orașului Petrila; Anișor Pârvu, consilier al primarului municipiului Hunedoara; Radu Trifon, consilier cultural al Episcopiei Devei și Hunedoarei.
Deschiderea conferinței/dezbatere a fost realizată de președintele S.I.P. Județul Hunedoara, următoarea intervenție fiind cea a inspectorului școlar general, doamna Maria Ștefănie, ca reprezentant al I.S.J. Hunedoara, instituție parteneră în organizarea acestui eveniment.
Baza luărilor de cuvânt din cadrul conferinței/dezbatere a fost constituită de mapa oferită fiecărui participant, conținutul acesteia cuprinzând, pe lângă documentul introductiv (moțiunea), o serie de sinteze comparative și ilustrative pentru statutul cadrelor didactice la nivel european și în România (conținutul mapei este atașat acestui articol), informațiile furnizate convergând către o aceeași concluzie: statutul cadrelor didactice din România este unul precar, pe deplin corespondent dezinteresului manifestat față de educație de către clasa politică din țara noastră și de societatea românească în ansamblul său.
În debutul dezbaterii propriu-zise s-a dat citire și unui material menit să „incite” discuțiile (se regăsește și acesta atașat articolului), material care a insistat pe o reformulare a titlului sub forma unei întrebări: Ce a împiedicat... împiedică?... clasa politică să motiveze educatorii?
Luările de cuvânt ale invitaților au recunoscut necesitatea unei motivări adecvate a educatorilor, necesitatea unei finanțări adecvate a educației, speranțele fiind legate, pe măsura înțelegerii acestor nevoi, în primul rând de noul pachet legislativ relativ la educație, dar și de noi principii care să stea la baza constituirii bugetului național.
Prima parte a lucrărilor s-a încheiat în jurul orei 12.30, după o scurtă pauză activitățile fiind reluate sub forma unor ateliere de lucru, propuse acestea de Asociația Dascălilor Hunedoreni, în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Tematica atelierelor de lucru a fost următoarea: Tendințele învățământului românesc acum, Atitudine și comunicare, Integrarea instrumentelor TIC și a Resurselor Educaționale Deschise la clasă, Cercul siguranței și Educația părinților în contextul actual.
Acțiunile derulate de-a lungul acestei zile s-au finalizat prin intermediul unei mese festive la care au fost invitați toți participanții. De asemenea, în baza listelor de prezență vor fi eliberate certificate de participare, acestea urmând a fi transmise în școli prin intermediul liderilor de sindicat.
Numărul
curent |
Titlul
documentului |
Dimensiune
(octeți) |
Extensia
documentului |
Data
atașării |
1 | Educatia se face cu educatori motivati - poziția S.I.P. Județul Hunedoara | 4.566.164 | APPLICATION/PDF | 2022-10-10 17:41:19 |
2 | Educația se face cu educatori motivati - document introductiv (moțiunea) | 7.192.175 | APPLICATION/PDF | 2022-10-10 17:40:20 |
3 | Educația se face cu educatori motivati - statistici privind statutul cadrelor didactice | 12.274.736 | APPLICATION/PDF | 2022-10-10 17:42:07 |